Miért VOLT érdemes elmenni az idei VOLT-ra!

Írta: Áron. Beküldve: Friss hírek

Kapásból kezdeném a stoner rock királyaival. Akik nem elég, hogy megjelenésükben és előadásmódjukban is oda vernek mindent, de még a riffjeik is levarázsolják a bugyit a lányokról. Ők a Queens of the Stone Age. Még 97'-ben kezdtek bele az iparba és kiadtak 7 nagy lemezt. Ha esetleg nem is hallottad a nevüket se kell kétségbe esni, mert annyira fülbe mászó a zenéjük, hogy még egy laikus is megállapíthatja, hogy ez mindenkinek való. Szerdán a Telekom nagy színpadon fognak fellépni.

Kedden két nagy név is van. A Knife Party az elektronikus zene kedvelőinek egy kisebb rétegét próbálják megcélozni, ezért nevüket inkább a dubstep kedvelői ismerhetik, hibásan. Szerintem UKF világról már elég sokan hallottak. Hát ők a toplistában virítanak. Kedden éjfélkor a nagy színpad előtt lehet vadul tombolni.

18 évesen úgy gondolta Simon Green, hogy s Brightonba költözik és kiadja első albumát az 'Animal Magic'-et, mindezt 2000-ben. Ezzel az albummal, melyet ő maga hangszerelt, és amelyiknek ő volt a producere, a downtempo új úttörőinek egyikévé tette, ezáltal felhívva a nagy kiadók figyelmét mind rá, mind pedig a műfajra. Igen ő lenne köznéven a Bonobo. Decemberben csak Liveset-ben hallhattátok, de most itt van tokostól vonóstól az egész Bonobo társulat. Valószínűleg az új lemezüket fogják mutogatni, ami nagy várakozásra ebben az évben jött ki. 01:40kor a Petőfi színpad előtt lehet chillout-olni.

Pénteken a nagy színpadán fog játszani, két nagy név a rock történetében, a Papa Roach és a Billy Talent. Aki bírni fogja szusszal... Papa Roach gyerekkorom egyik nagy mérföld köve volt, rengeteg emlék, és orrvérzés tartozik.

Billy Talent-éket is bűn kihagyni, hisz a punk rockot mindenki hallgatott, mi több tényleg ott voltak a toplistákon ezzel a számukkal:

Hogy a Bullet for My Valentine is a nagy színpadon fog fellépni azon már meg se lepődök hisz minden rock/metál kedvelő fiatal ott lesz. Ők voltak azok az arcok akik nem elég, hogy kegyetlen jól játszanak a gitáron és olyan gitár szólót darálnak, hogy hogy mi?! de közben még képesek énekelni, üvölteni, hörögni is. Voltak különböző tributok ország szerte... de komolyan, tuti hogy legalább 2 évig keresgélték egymást. Az az összhang...

Mivel kicsit nagy lett az ellensúly a rock javára ezért egyensúlyozás partizásra még a bulik nagy királyait a Parov Stelar-t hívnám segítségül. Aki esetleg a mondás ellenére miszerint "minek veszekedni ha lehet verekedni is", helyett inkább rázná, annak itt van Max the Sax (Parov Stelar szaxofonosa) egy zseniális saxi kreációja:

Mindenkinek jó szórakozást és gyönyörű időt kívánok!

(Áron)