Zenei fesztivál, Magyar Dal Napja Tatán

Írta: Thomas. Beküldve: Friss hírek

Három napos családi kikapcsolódás a tatai Öreg-tó partján, szeptember 6-8-ig.

Gyerekeknek szóló koncertekkel és egész napos családi programokkal a legkisebbeket és a játékos kedvű felnőtteket is várják szeptember 6-8-ig a tatai Öreg-tó partján megrendezésre kerülő három napos rendezvényre, és a Magyar Dal Napjára.

Az egész napos gyerekprogramok és játszóházak, az igényes koncertek, a hazai és külföldi kézműves sörfőzdék valamint a gasztronómiai különlegességek és kézműves vásár ebben a páratlanul szép környezetben remek évnyitó programot kínálnak az egész család számára. A rendezvény utolsó napján, szeptember 8-án a fesztivál koronájaként a Magyar Dal Napja kiemelkedő koncertprogramját élvezhetik a látogatók.  A zene szeretete kortalan így a legkisebbek sem maradnak zenei csemegék nélkül. Szombaton 11 órakor a Bogár Muzsika koncerten és a délutáni táncházban rophatják a táncot. Vasárnap a nagyszínpadon 11 órától Gryllus Vilmos nyári daloskönyvére mulatozhatnak a családok, majd a Tata táncegyüttes gyerek táncháza hangszerbemutatói és a Csevergők népzenei koncertje vár kicsiket és nagyokat egyaránt.  Péntektől vasárnapig egész napos programok: századfordulós vidámpark, népi játékok játszótere, lovaglás, fa körhinta, kézműves játszóházak régi mesterségek felelevenítésével és izgalmas látványos kézműves technikák kipróbálásával kínálnak első osztályú kikapcsolódást a családok számára.

A három napos fesztiválra a felnőtteket többek között a Hot Jazz Band, a Mystery Gang Péterfy Bori vendégszereplésével, a Maszkura és a Tücsökraj, a Magashegyi Underground, és a Ladánybene 27 produkcióival várják; a régebbi idők tisztelői számára pedig igazi csemege lesz a szombati Cserháti Zsuzsa emlékkoncert és a Folk kocsma táncházai.

A kicsik és nagyok számára egész napos elfoglaltságot biztosító koncert és interaktív programok mellett a kézműves vásár mesterei kínálják a vásárfiát, ahol a legjobb magyar kézműves portékákból válogathatnak a látogatók. A míves utca mesterség bemutatóit a nagyérdemű publikum nem csak megcsodálhatja, de be is bekapcsolódhat a műhelymunkába. Az Öreg-tó természetvédelmi látványosságai, csónakázás és városnéző kisvonat, Tata város vendégszeretete a családdal érkezők számára is ideális helyszínt biztosít.

Tatai SörömZene Fesztivál szeptember 6-8-ig, és Magyar Dal Napja szeptember 8-án a legüdítőbb évnyitó program a régióban kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Találkozzunk Tatán!

Időpont: 2013. szeptember 6-8.

Helyszín: TATA, Öreg-tó körüli sétány, Esterházy-kastély tér

www.magyardalnapja.hu
www.festumrendezveny.hu

Jegyek elővételi kedvezménnyel az ismert jegyirodákban és a www.kuponbanya.hu oldalon kaphatók!

 

Jegyárak:

Felnőtt bérlet: 1500 Ft

Gyerek bérlet (3-14 éves korig): 1000 Ft

Felnőtt napijegy: 800 Ft
Gyerek napijegy (3-14 éves korig): 600 Ft

Gyerekeknek a belépés 3 éves kor alatt ingyenes!