Volt fesztivál 2013 - fellépő - Bonobo (UK)

Írta: Áron. Beküldve: Friss hírek

Ki ő? Simon Green zenéje maga a legtisztább és legátszellemültebb transzcendentális meditáció. A természetes, minden körülmények között kockázat nélkül élvezhető   tudatmódosulás megtapasztalása szinte felfoghatatlan boldogsággal, határtalan eufóriával ér fel, örömfaktora csak ahhoz a végtelenül pozitív reakcióhoz mérhető, hogy a brightoni elektronikus zenész és producer, a Ninja Tune kiadó büszkesége legújabb alkotását, az áprilisban megjelenő The North Borders először a VOLT Fesztiválon mutatja be a magyar közönségnek.

 

 

 

 

 

Legfontosabb pillanat

A downtempo és a trip-hop műfajt megreformáló elektronikus zenész Leeds-ben született és csak a húszas évei elején költözött Brightonba, ahol elsőként egy helyi független kiadó, a Tru Thoughts jelentette meg munkáit, köztük a bemutatkozó Animal Magicet: az album hangszerelését, produceri munkáit és zenei világát Green teljesen egyedül végezte el, illetve tervezte meg. 2001-ben igazolt le a Ninja Tune-hoz, mely kiadóhoz első náluk megjelent nagylemeze, a Dial 'M' for Monkey óta hűséges maradt. Az albumot egy komplett zenekart maga mellé toborozva turnéztatta meg Európa legnagyobb fesztiváljain, majd Amon Tobinnal együtt az USA-t is bevették.

Amit érdemes tudni

 


18 évesen Brightonba költözött és kiadta első albumát 'Animal Magic' címmel, a Tru Thoughts kiadónál, 2000-ben. Ezzel az albummal, melyet ő maga hangszerelt, és amelynek ő volt a producere, a downtempo új úttörőinek egyikévé tette, ezáltal felhívva a nagy kiadók figyelmét mind rá, mind a műfajra.

 

Számai rengeteg jól ismert reklámban, filmben és TV-sorozatban csendültek fel, ő készítette a legendás Solid Steel-széria It Came From The Sea című darabját, legújabb fantáziáinak gyűjteménye, a The North Borders pedig most áprilisban kerül a lemezboltokba.

Legfontosabb számok

Reccuring, Nightitle, Days To Come, Black Sands, Cirrus, Klara, Silver, Flutter, The Keeper, Terappin, Animals.

 

(sziget.hu)