Budai Borfesztivál és Magyar Jazz Napja szeptember 12–16.

Írta: Thomas. Beküldve: Friss hírek

Borásznyelven szólva, „beérett a második generáció”, azaz idén a fiatal borászoké lesz a főszerep. Már mindent tudnak a szőlőről, borról, az apró családi titkokról. Közülük páran már biztosan megkapták szüleiktől a nagy pincekulcsot is…J És eljött az idő, hogy színt valljanak, hogy előálljanak a portékájukkal, és kiderüljön, Ők milyen bort tudnak készíteni, mit csinálnak másként.


Megismerkedhetünk a legújabb trendekkel, a fiatal borászaink érzéseivel, a frissített receptúrákkal. Boraik divatosak, naprakészek, de továbbra is érezni a hazai tradíciók ízeit, mint elődeik boraiban.
Az idei Borfesztivál vendége: a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete és Horvátország lesz.A részletek: az ország 10 borvidékének 28 ismert, a magas minőségű borkészítés iránt elkötelezett fiatal termelője szórakoztatja a közönséget az Oroszlános Udvarban, a Magyar Rádió színpada mellett. Felváltva és együtt töltögetve a jó nedűket a poharakba.

Programok:

Lesz Szüreti Felvonulás, Népzenei és Néptánc Gála, kirobbanó gasztronómia horvát specialitásokkal, hétvégi gyermekprogram, múzeumi gyermekmegőrző, BorÁmor, ingyenes wifi, okostelefon alkalmazás, parafagyűjtés és még számtalan színes program vár mindenkit!
Vasárnap itt lesz a Magyar Jazz Napja esemény is: világzene, népzene és jazz minden mennyiségben.
A szombat már hagyományosan is a Népzene és Néptánc Gála napja. Egy jazz-es felütéssel indul a nap, ahol az European Jazz Orchestra 17 nemzetének 19 tagja szólaltat meg számos hangszert, most először Magyarországon. A nap fénypontja a Szüreti felvonulás. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel.A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják. A felvonulók a Borfesztivál színpadához érve átadják a főszerepet a néptáncosoknak. A hét néptáncegyüttes műsorát a jól ismert Kutyakölykök teszik feledhetetlenné, a napot Pál István Szalonna és bandája zárja.

A Borfesztivál gazdag kulturális kínálatában igazi újdonság, hogy a zárónapon a Magyar Jazz Szövetséggel közösen rendezik meg a Magyar Jazz Napját. Színpadra lépnek MoNaMo és Vendégei, a Budapest Bossanova Quintet, a Basszusgitár Ünnep keretében Jaco Pastoriusra emlékeznek. Az idei Budavári Borfesztivál záróműsorát a Ricardo Salsa Club zárja.

Nyitva tartás:
szept. 12–13.
szerda-csütörtök: 14.00–23.00; 

szept. 14. péntek: 12.00–23.00;

szept. 15–16. szombat-vasárnap: 10.00–23.00

Napijegy: 2700 Ft
Bérlet 5 napra: 7500 Ft

Fellépők Első nap színpadra lép a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, énekel a Vivat Bacchus. Csütörtökön Cimbaliband, Besh O droM, és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken izgalmas világzenei napnak nézhetünk elébe: az Etnofon Zenei Társulás, a Fabula Rasa, Kerekes Band és Orosz Zoltán dallamai nyújtanak kellemes aláfestést.

Link:

http://www.aborfesztival.hu