Ma elkapjuk a hangulatot: Kosheen a SZINen

Írta: Áron. Beküldve: Friss hírek

A fesztiválozók a SZIN Plázson heverészve várják a koncerteket: ma a brit Kosheen énekesnője, Sian táncolja rongyosra a nagyszínpad deszkáit, előtte a Vad Fruttik és a PASO lép fel. De nem csak KRSA-ék hoznak skat, hiszen jön a Russkaja is. A Csík Zenekar, a NEO, a We Are Rockstars, a Beat Dis és még rengeteg hőálló banda lép fel az Újszegedi Partfürdőn megrendezett fesztiválon. A fesztiválterületen a zene elvonja a figyelmet a nagy melegről, de párakapuk, hőségkommandó, SZIN oázis, az AXE angyalok hadjárata, a hideg fröccsök és a gyöngyöző falú SZINes poharakba csapolt sör is tesz a hőérzet csökkentéséről.

 

 

A nyitónapon hatalmas sikerrel nyitott újra a SZIN régi-új fesztiválhelyszíne, az Összművészeti tér, ahol Ferenczi Gyuriék és Szabó Balázsék előtt szemtelenül fiatal és tehetséges zenekarok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Az amerikai Yellowcard imádta a fesztivált, Kowáék koncertjén utánozhatatlan volt a hangulat, Copy Con és közönsége pedig tényleg Jamaikában érezhette magát. A Punnany Massif buliján nem pusztán teltház volt: a JATE Klub környéke is tele volt a Wolfiék zenéjére bólogató SZINezőkkel. A Hősök, a Belga és a Paddy and the Rats is emlékezetes koncertet adott.

A SZIN Plázson ma is fesztiválkvízzel indult a program, a fesztiválozók azóta pedig napoznak, vagy az árnyékban pihenve várják a koncerteket. A fesztivál saját homokos beach-én fröccsjárat, All In PartyZone buli és igazi strandhangulat várja a SZINeseket.

A Heineken Nagyszínpadon a Kozmosz már hangol, a PASO helybenfutással melegít a backstage-ben, a Csík Zenekar is hamarosan hangolja a hangszereket. A Pepsi színpadnál hideg frissítők várják az osztrák-orosz ska nagyköveteket, a Russkaját, Sian Evans csapata, a Kosheen pedig már a városban akklimatizálódik.

A fesztiválozók hűsítéséről a fesztiválterületen párakapuk gondoskodnak, valamint a Hőségkommandó srácai járják a fesztivált, hogy vízzel permetezzék azokat, akiknek melegük van. Mivel a szép férfi felsőtestek miatt nekik leginkább a csajok örülnek, a fiúk hűsítéséért a vízipisztolyokkal felszerelkezett AXE angyalok gondoskodnak – ők váratlan időközönként a SZIN Plázson is feltűnnek majd, érdemes figyelni őket, az utakat pedig locsolóautókkal járják a SZIN munkatársai, ezzel is hűtve a területet.

Ma a Brains, a NEO, a Korai Öröm, a Beat Dis, a Napra, a Balkan Fanatik, a We Are Rockstars és még rengeteg más magyar zenekar játszik a SZINen.

(Saliga Enikő)