1000 óra szociális munkára ítélték Chris Brown amerikai énekest

Írta: Los Angeles,. Beküldve: Friss hírek

További 1000 óra közösségi munkára ítélte egy bíróság Chris Brown Grammy-díjas amerikai énekest, mert nem teljesítette négy évvel ezelőtti próbára bocsátásának feltételeit. Az egyik legismertebb fiatal afroamerikai énekes ki-be jár a bíróságon azóta, hogy 2009-ben bántalmazta barátnőjét, Rihannát.

Akkor azzal úszta meg a börtönbüntetést, hogy bocsánatot kért viselkedéséért, viszont öt év próbaidőre bocsátották azzal, hogy közben 180 napig szemetet kell gyűjtenie vagy falfirkákat eltávolítania. A próbára bocsátást idén júliusban vonta vissza a bíróság, miután egy közlekedési baleset és több más apróbb kihágás miatt újra meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással a 24 éves énekesnek. Egy újabb vádalku keretében pénteken ejtették ellene a cserbenhagyás és más közlekedési vétségek vádját, ám a Los Angeles-i bíróság arra kötelezte a rhythm&blues sztárt, hogy végezzen kereken 1000 óra közösségi munkát. Az énekes választhat, hogy strandokat és közutakat takarít, graffitiket távolít el, vagy csatlakozik egy olyan programhoz, amelyben később osztanak rá ki különféle közhasznú feladatokat.

 

Brownnak egy év alatt kell ledolgoznia az 1000 óra szociális munkát, de már novemberben újra meg kell jelennie a bíróság előtt, hogy beszámoljon, miként halad a büntetés teljesítésével. Az újabb ezer óra ledolgozása után az énekes kérheti az eredetileg jövő év augusztusáig tartó próbára bocsátás megszüntetését, de a döntés teljes egészében a bíró belátásra van bízva. Chris Brown 2011-ben nyerte el a legjobb R&B-albumnak járó Grammy-díjat F.A.M.E. című lemezével.

(mti)