Hogy mi a Random Trip?

Írta: Super User. Beküldve: Friss hírek

A Random Trip 2008/2009. fordulóján született Delov Jávor vezetésével. A klub - melynek minden héten kedden, a Nagymező utcai Instant szórakozóhely biztosítja a szabad és határtalan zenélést - a jól ismert Random Szerda, és Gimmeshot improvizatív klubokból nőtte ki magát.

Egyrészt az előbbi jazzes rögtönzésének, másrészt az utóbbi freestyle világának egyedi mixtúrája ez a vállalkozás, Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészeivel, énekeseivel, mc-jeivel, dj-jeivel. A Random Trip elsődleges célja ellentétben sok más örömzenélésre vállalkozó klubbal szemben, hogy itt tényleg a színpadon szülessenek a számok, 100% improvizálás keretein belül, ezáltal egyszeri és megismételhetetlen élményhez juttatva az éppen aktuális zenekart alkotó zenészeket, és a közönséget egyaránt. Túl a jól ismert zenei stílusok (funk, soul, disco, hip-hop, drum'n'bass, stb) elegyítésén, a klub feltett szándéka a mai magyar under/overground előadók (Barabás Lőrinc Eklektric, Carbonfools, Irie Maffia, United, Qualitons, Zuboly, Turbo, stb) összehozása, hogy necsak a slágerlistákon, fesztiválokon találkozzanak, hanem ezen különleges alkalmakkor is. Az estek külön érdekessége még a koncertek előtt és után hallható, Magyarországon egyedülálló, eredeti amerikai old-school disco-funk, soul szettek, DJ Q-Cee tolmácsolásában.

"...a Random Trip a Randomus Szerdakulis egy rokoncsaládjába tartozik.." - Kis Növényhatározó by David Attenborough

"...jobbak nálunk, mert INGYENES..." - Fazekas Béla bácsi (Tesco Magyarország Holding Ltd.)

"...keddenként fél 10-től az Instantban (Nagymező u. 38.) összejönnek innen-onnan már-már ismerősnek tűnő zenészek (pl. Barabás Lőrinc Eklektric, Qualitons, Special Providence, Irie Maffia, Turbo, stb), hogy házizenekarként és meghívott énekes/mc, vagy hangszeres vendégükkel együttvéve a színpadraállás első másodpercétől irgalmatlan jazz-discot rántsanak össze, anélkül, h bármi is le lenne fixálva zeneileg. (a 'jazz' itt a helyben rögtönzésre, improvizációra utal, a 'disco' pedig mint gyűjtő fogalom, vagyis a bulis, táncos stílusok /soul, funk, hip-hop, d'n'b, .../ keverésére határok nélkül). És még akár magamat is hallgathatom a legjobb soul-funk felvételekkel együtt a koncert előtt/után a dj jóvoltából..." - Sly Stone a Rolling Stone magazinnak adott interjújában (2009. január 5., 42.oldal)

"...Röviden: buli, lazulás..." - Boby, az Instant Ltd. vezérigazgató-helyettese

randomtrip.hu