Jordán Tamás csak 1 évre hosszabbított az igazgatói székben

Írta: Nemes Péter. Beküldve: Hírek

Jordán Tamás hosszabbíthat a szombathelyi teátrum élén, 2018. szeptember 30-ig, miután hétfő délután megszavazta ezt rendkívüli ülésén a szombathelyi közgyűlés. A fideszes Koczka Tibor és a jobbikos Balassa Péter nem támogatta igazgatói megbízásának meghosszabbítását, a testület többsége igen. 

Mindennek előzménye az, hogy amikor a város kiírta a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára a pályázatot, arra két pályamű érkezett. Az egyik Jordán Tamásé, a másik pedig Dér Andrásé, aki később visszavonta a pályázatát. A szakmai bizottság ekkor nem Jordán pályázatát tárgyalta, hanem azt vizsgálta, ki szivárogtatta ki Dérét. Ezt követően a közgyűlés arra hivatkozva nem döntött Jordán pályázatáról, hogy a szakmai bizottság nem tárgyalta azt.

 Közben Eperjes Károly, a bizottság egyik tagja azt hangoztatta, hogy Dér András azért vonta vissza pályázatát, mert megfenyegették. Ezt az állítást Dér cáfolta. Most vélhetően az országos felháborodás és a városháza előtti tüntetés miatt döntött úgy a városvezetés, hogy olyan közgyűlési javaslatot terjeszt elő, melyben Jordán Tamás mandátumának 2018. szeptember 30-ig történő meghosszabbítását kérik, illetve azt, hogy írjanak ki új pályázatot a színház 2018. október 1. és 2021. január 31. közötti vezetésére. Ez végül így is történt. 

(mno.hu)